Βάση ερωταπαντήσεων
Έχετε κι άλλες ερωτήσεις; Βρείτε απαντήσεις σε δευτερόλεπτα.
Τιμοκατάλογος & αγορά
Ενημερωθείτε για τις τιμές και αγοράστε τα προγράμματα της Prozero online.
Κέντρο λήψεων
Δοκιμάστε και αξιολογήστε τα προγράμματά μας. Κατεβάστε τα τώρα.
Πώς δουλεύει

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας, αυτός καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα επιλέξετε εσείς να παραμετροποιήσετε το Cafepro Administrator. Συνηθέστερα όμως ισχύουν οι παρακάτω κανόνες, χωρίς να είναι δεσμευτικοί παρόλα αυτά:

  • Ο πελάτης επισκέπτεται το κατάστημα. Πηγαίνει στο ταμείο και ζητάει να του ανοίξουν έναν υπολογιστή. Ο ταμίας ξεκινά από το Cafepro Operator τη χρέωση για ένα συγκεκριμένο τερματικό (π.χ. το PC-15). Αυτό συνήθως συμβαίνει για πελάτες που δεν είναι μέλη (NON-MEMBERS).
  • Ο πελάτης τελείωσε τη χρήση του υπολογιστή. Περνάει ξανά από το ταμείο και ο ταμίας τερματίζει τη χρέωση του αντίστοιχου τερματικού (π.χ. PC-15). Ενημερώνει τον πελάτη για το ποσό χρέωσης και πληρώνεται.
  • Στην περίπτωση που κάποιος πελάτης θέλει να εγγραφεί ως μέλος (MEMBER), περνάει από το ταμείο και ο ταμίας καταχωρεί τα στοιχεία του. Δυνητικά, μπορεί να του αντιστοιχηθεί και ένας προσωπικός κωδικός, ώστε κάθε φορά που επισκέπτεται το κατάστημα να κάθεται μόνος του στον υπολογιστή που θέλει με χρήση του κωδικού του, με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη κάποιον υπολειπόμενο χρόνο στην καρτέλα του. Σε αυτή την περίπτωση η χρέωση ξεκινά αυτόματα, χωρίς παρέμβαση του ταμία, ενώ ο ίδιος ο πελάτης μπορεί να την τερματίσει από το τερματικό όποτε θέλει (Remote Logout). Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφίας του πελάτη αυτόματα από το πρόγραμμα με χρήση webcam, καθώς επίσης και η διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας του με χρήση προσωπικού PIN το οποίο πληκτρολογεί ο ίδιος κατά την έναρξη της χρέωσης (αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν άλλοι πελάτες τον δικό του αποθηκευμένο χρόνο). Τέλος, υποστηρίζεται και barcode scanner ή magnetic reader για αυτόματη ανάγνωση της κάρτας μέλους (οπτικής ή μαγνητικής) εάν το επιθυμείτε.
  • Τα μέλη μπορούν να προαγοράζουν χρόνο (Prepayment) ο οποίος προστίθεται στην καρτέλα τους και μπορεί να είναι δυνητικά φθηνότερος από την τρέχουσα χρέωση για τα μη μέλη. Οι χρεώσεις μπορούν να είναι όσο αναλυτικές θέλουμε, λ.χ. διαφορετικές χρεώσεις ανά κατηγορία μελών (Normal, Silver, Gold Members), ανά κατηγορία υπολογιστών (παλιά, καινούρια τερματικά, παιχνιδομηχανές), ανά φύλο ή ηλικιακή ομάδα μέλους, ανά ημέρα, ώρα, κ.λπ. Επίσης τα μέλη εκτός από πακέτα χρόνου, μπορούν να προαγοράζουν και προπληρωμένες κάρτες. Πρόκειται για κάρτες με κωδικό που δημιουργούνται αυτόματα από το Cafepro και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη αξία ή χρόνο ανάλογα με το τι θέλουμε (λ.χ. 4€ ή 5 ώρες). Έτσι κάποιος πελάτης που δεν είναι μέλος, μπορεί να ξεκινήσει μόνος του τη χρέωση σε ένα τερματικό με τη χρήση του κωδικού της κάρτας χωρίς να περάσει από το ταμείο. Ο χρόνος των καρτών αυτών, όπως και ο χρόνος που προαγοράζεται από τα μέλη, διαχειρίζεται από το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές μας επιλογές. Λ.χ. μπορεί να είναι χρόνος που πρέπει να καταναλωθεί σε μία επίσκεψη (χρήσιμο για τα Lan Parties), χρόνος που πρέπει να καταναλωθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. ενός μήνα), ή χρόνος που δε λήγει ποτέ και μπορεί να καταναλωθεί με πολλές διαφορετικές επισκέψεις μέχρι να τελειώσει.
  • Με τη χρήση του Point System του Cafepro μπορούμε να δίνουμε ανταποδώσεις στα μέλη μας. Κάθε αγορά χρόνου, προϊόντων ή υπηρεσιών μπορεί να μεταφράζεται σε συγκεκριμένους πόντους που αντιστοιχούνται αυτόματα στην καρτέλα κάθε μέλους. Αυτοί οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν έπειτα σε άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις μας. Στον τομέα της ανταποδοτικότητας στα μέλη, περιλαμβάνεται και το κομμάτι ρύθμισης των ζωνών χρέωσης όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε μετά από την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος του πελάτη στο κατάστημα, είτε να του γίνεται συγκεκριμένη έκπτωση, είτε να του δίνονται ως δώρο επιπλέον ώρες, είτε να πέφτει η χρέωση για τις επόμενες ώρες της παραμονής του, κ.λπ.
  • Επίσης τα μέλη του καταστήματος, μπορούν να έχουν τον προσωπικό τους φάκελο αποθήκευσης για χρήση προσωπικών αρχείων και saves παιχνιδιών. Ο φάκελος αυτός με τα περιεχόμενά του, εμφανίζεται αυτόματα στο μέλος όποιον υπολογιστή κι αν χρησιμοποιεί κάθε φορά (απαιτείται ύπαρξη file server).
  • Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πωλούνται από το κατάστημα, ελέγχονται μέσω της εμπορικής διαχείρισης του Cafepro Operator. Έτσι έχουμε εικόνα και στατιστικά για το τι ακριβώς πουλήθηκε, ποια ώρα, σε ποιόν, πόσο κόστισε και ποιο είναι το απόθεμα στην αποθήκη μας (για τα ανάλογα είδη). Ταυτοχρόνως οι χρεώσεις αυτές συνυπολογίζονται στο κλείσιμο βάρδιας των υπαλλήλων, δίνοντας τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να ελέγξει πλήρως τυχόν διαφοροποιήσεις.
  • Οι εκτυπώσεις που στέλνονται από τους πελάτες στα τερματικά, συνυπολογίζονται και χρεώνονται αυτόματα, ενημερώνοντας παράλληλα τους πελάτες, μέσω του ενσωματωμένου Printer Monitor. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκτυπωτής μπορεί να είναι εγκατεστημένος στο ταμείο ή κεντρικά στο δίκτυο (network printer), αποδεσμεύοντας έτσι την αποκλειστική χρήση του από συγκεκριμένο τερματικό και αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν εκτυπώσεις που δεν χρεώνονται.
  • Τα τερματικά όταν δεν χρησιμοποιούνται, εμφανίζουν αυτόματα την ασπίδα του Cafepro – μία παρουσίαση διαφημιστικών εικόνων δηλαδή που ορίζετε εσείς. Με αυτόν τον τρόπο ο υπολογιστής καθίσταται ουσιαστικά μη λειτουργικός, ενώ παράλληλα περνάει το διαφημιστικό μήνυμα που εσείς θέλετε στους επισκέπτες του καταστήματος.

Αν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικότερα ορισμένα από τα μοναδικά επιμέρους χαρακτηριστικά του Cafepro, πατήστε εδώ.

Υλοποίηση